Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGEN

Save the date
Kantmarkt LOKK
Vrijdag 5 november 10.00 uur tot 16.30 uur en zaterdag 6 november 10.00 uur tot 16.00 uur

Bij binnenkomst dient u een geldige QR-code te tonen, samen met een legitimatiebewijs. Als dat goedgekeurd is, kunt u aan de kassa uw toegangsbewijs kopen.


Er is een nieuw project van de LOKK 
"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA


De Algemene Ledenvergadering, was op
25 september 2021

Image

Image
meer info >>>>

VEEL BEKEKEN

Bloemetje in Idria techniek

Image­
Print deze pagina

Image
Hang 2 paar klossen om de speld en daarna nog 1 paar. Linnenslag afmaken door de paren te draaien en te kruisen. Maak een halve slag met de 2 linker paren. Klos een vlecht met de 2 rechter paren.Image
Als de vlecht lang genoeg is voor het binnenringetje, hang er dan 4 paar omheen. Speld steken tussen de paren van de vlecht.
Met het paar dat tegelijk met de vlecht is opgehangen door de paren van vlecht en drie opgehangen paren klossen. Met het vierde paar en het looppaar een randslag klossen. Het randpaar aan de binnenkant van het blad wordt 1 x gedraaid en verder als lengtepaar geklost.

Image
Bij de ronding bovenaan steeds het looppaar laten liggen en met het laatst doorgewerkte paar terug naar de buitenkant klossen. Bij het ringetje gekomen, na de laatste aanhaking het looppaar naar buiten klossen en laten liggen.
Neem het tweede staande paar, klos het door het looppaar, weer aanhaken en laten liggen. Doe dit ook met de paren 3 en 4. Het laatste staande paar wordt niet meer aangehaakt, maar maakt een randslag met het voorlaatste paar, gaat als loper terug door alle paren en wordt aangehaakt bij de laatste gestoken speld. Het looppaar dat als eerste was blijven liggen wordt nu randpaar.