Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGEN


Er is een nieuw project van de LOKK 

"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA


De Algemene Ledenvergadering, is verplaatst naar
25 september 2021
We willen de ALV  in combinatie met de ledencontactdag op deze zaterdag aangrijpen om te vieren dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. 

5 en 6 november 2021
Kantmarkt



Image
meer info >>>>

VEEL BEKEKEN

Stichting Cultureel Erfgoed LOKK

JAARVERSLAG 2017

Image

Op de verenigingsdagen en de Kantmarkt toonde de Stichting Cultureel Erfgoed haar kanten door middel van kleine exposities. De gekozen kanten waren meestal passend bij het thema van de bijeenkomst.
Tijdens de Kantmarkt werd er voor gekozen om naast kloskant ook andere kanttechnieken te laten zien. Er waren een paar prachtige stukken naaldkant, maar ook haakwerk, frivolité en kustbreiwerk te bewonderen.

De lezing ‘Beheer van de Stichting Cultureel Erfgoed’ werd gegeven met een PowerPoint presentatie over de collectie van de Stichting en de archivering ervan.

Veel kanten werden aan de NKO-cursus ‘Kantgeschiedenis en Kantherkennen’ als studie materiaal in bruikleen ter beschikking gesteld.

In elke aflevering van de Kantbrief, het verenigingsblad van de vereniging LOKK, stond bij het hoofdstuk KANT Erfgoed een artikel over kanten die het bezit van de Stichting zijn.