Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGENEr is een nieuw project van de LOKK 
"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA


Leden contactdag
24 september 2022

Kantmarkt
4 & 5 november 2022

LOKK-jubileum 2023
2,3 en 4 november
2023

Alle LOKK-evenementen zijn in De Twee Marken,
Trompplein 5,
Maarn

VEEL BEKEKEN
Image­
Print deze pagina

Schneeberg zonnehoed

Image
Download patroon in PDF formaat

Benodigdheden:
- 6 paar naaimachinegaren
- 1 paar lurexgaren van dezelfde dikte als het naaimachinegaren

Werkwijze:
Zet met twee picots op aan de onderste streng met blaadjes aan de achterkant van het hoedje en gebruik een paar naaimachinegaren en een paar lurexgaren. Werk de drie strengen blaadjes achter elkaar en steek met een vlechtje over naar het lint om de bol.
Zet er 2 paar bij en klos het lint in dubbele netslag met 4 paar en, waar nodig, extra draaiingen. Maak op de terugweg valse vlechten met picots bij de verbindingen. Sla de laatste valse vlecht echter over. Wissel het lurexpaar om voor een paar met naaimachinegaren. Klos aansluitend het bandje van de bovenkant van de bol in linnenslag, hecht af.

Zet een paar met naaimachinegaren en een paar met lurexgaren op bij de blaadjes vooraan het hoedje. Klos blaadjes, keer op de achterkant van het tweede en derde blaadje met een vlechtje terug. Na het laatste blaadje het lurexpaar weer omwisselen voor een paar met naaimachinegaren. Hang er 4 paar bij.

Klos met 6 paar de buitenrand van de hoed in dubbele netslag met, waar nodig, extra draaiingen en een Schneebergvlecht aan de buitenrand. Teruggekomen bij het bolletje van de hoed laat je de 2 paren van de vlecht hangen voor de laatste overgeslagen vlecht tussen de linten om de bol. Deze vlecht kan dan oversteken naar de vulling in de bol. Klos met de overgebleven 4 paar het bandje tussen de rand en de bol en maak onderweg de verbindingslijnen met valse vlechten naar de hoedrand. Hecht af aan de voorkant van de hoed.

Maak de vulling van de bol van de hoed met klavertje vier op de kruisingen. Hang, waar nodig, paren bij. Hecht de vlechten af op het bandje van de bol. Klos tenslotte de rand van het gezicht met 4 paar.