Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGEN


Er is een nieuw project van de LOKK 

"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA


De Algemene Ledenvergadering, is verplaatst naar
25 september 2021
We willen de ALV  in combinatie met de ledencontactdag op deze zaterdag aangrijpen om te vieren dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. 

5 en 6 november 2021
KantmarktImage
meer info >>>>

VEEL BEKEKEN
Image­
Print deze pagina

Randjes met zigzag bandDownload het patroon in PDF formaat

Met behulp van een dunne haaknaald, een Lazy-Susan of een stopnaald kan aan zigzagband worden aangehaakt. Op die manier kan op eenvoudige wijze met maar weinig paren een rand geklost worden. Eén, twee of meer zigzagbanden vormen dan samen met de kantklostechniek een versierende rand, die voor vele doeleinden gebruikt kan worden.

Werkwijze:
Speld het zigzagband vast op millimeter- of inchpapier en let er op dat de punten op regelmatige afstanden komen, bijvoorbeeld op iedere centimeter of 8 millimeter.
Een tweede band kan ernaast worden opgespeld. De horizontale afstand tussen de punten kan variëren en is afhankelijk van het patroontje dat er tussen komt.
Maak met de haaknaald, de Lazy-Susan of de stopnaald het benodigde aantal paren vast aan het band en klos naar eigen inzicht een eenvoudig patroontje tussen of aan de zigzagbandjes. Het ruitjespapier geeft hierbij steun voor de afstanden.

Suggesties: