Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGEN

Nieuw: de LOKK kringen hebben een eigen blog!!

De pagina Kinderen is vernieuwd!

AGENDA

29 februari 2020
Kringbesturendag
2 mei 2020
Algemene Ledenvergadering
26 september 2020
Leden contactdag
6 en 7 november 2020
Kantmarkt

Image
13 t/m 16 mei 2020
meer info >>>>

VEEL BEKEKEN
Image­
Print deze pagina

Vrijer in Schneebergse kant


Download het patroon in PDF formaat

Materiaal:
DMC special no.80 of Venus no.80. De lengteparen van de bandjes kunnen verschillend van kleur zijn, maar het looppaar en de paren van de vlecht moeten gelijk zijn.
1 paar Reflecta als extra lengtepaar in de bandjes en als loper in de blaadjes van het haar. Dit krijgt daardoor een andere kleur dan de andere blaadjes.

De vrijer wordt begonnen met 5 paar DMC aan de linkerkant van het lijf. Dan de binnenkant van de linkermouw klossen en onderaan de mouw de hand maken met 3 paar. De hand met de mouw verbinden. 1 paar van de hand afhechten en de andere 2 paar voor de buitenvlecht gebruiken. Bij het buitendeel van de mouw gelijk de vulling meenemen. Bovenaan 1 draad Reflecta als weefdraad inhangen voor de haren in vormslagen. Bovenaan de Reflecta-draad afknopen. De vlecht naar het lijf klossen en later weer naar boven klossen, naar het begin van de haren voor de rechter bovenkant van de vrijer.
De broek middenvoor beginnen en onderaan de broekspijp de buitenvlecht inhangen. De vulling kan gelijktijdig worden meegeklost. De vulling van het lijf klossen. De beide benen aan de tenen beginnen en aan het lijf afhechten. Tenslotte de hoed met pluim.