Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGENEr is een nieuw project van de LOKK 
"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA

Kant Instuif
1 april 2023

Kringbesturendag
11 maart 2023
aanvang: 10.30 uur

Algemene Ledenvergadering 
29 april 2023
aanvang: 10.30 uur

Kantmarkt

LOKK-jubileum 2023
2,3 en 4 november
2023

Alle LOKK-evenementen zijn in De Twee Marken,
Trompplein 5,
Maarn

VEEL BEKEKEN
Image­
Print deze pagina

Viooltje in tulekantDownload het patroon in PDF formaat

Dit viooltje wordt geklost met Egyptisch katoen 80/2 en sierdraad DMC 25.

Opzetten in randslag. Hang op punt A vier paren open om de speld en klos 1 linnenslag met de twee linkerparen, buitenste paren 2 x draaien.
Hang 2 paren op bij B en C. Maak een linnenslag met het linkerpaar van C en het rechterpaar van A en leg dit paar dan achter speld C om, direct rechts naast de speld. Maak een linnenslag met het rechterpaar van B en het linkerpaar van A en leg dit paar direct achter speld B om, direct links naast de speld. Draai de 6 middenparen 2 x.
Maak met het 5e paar drie linnenslagen naar links, met het 6e paar drie linnenslagen naar links en met het 7e paar twee linnenslagen naar links. De middelste twee paren 1 x draaien, dubbele netslag en speld zetten. Om deze speld nieuw paar inhangen, dubbele netslag, beide paren 2 x draaien. Het rechterpaar gaat de buitenrand in en het linkerpaar wordt looppaar in de bovenrand. Hang twee nieuwe paren in elke keer als je met de loper naar binnen klost.
Maak de linkerhoek volgens tekening. Haak je looppaar in als je voor de tweede maal op punt E komt.
Als een paar uit de tulegrond terugkeert in de grond werken we een Annemieke.
De rechteronderhoek:
Het eerste paar uit de tulegrond dat afgehecht moet worden 2 x draaien, looppaar uit de randslag 1 x draaien, dubbele netslag, speld, dubbele netslag, rechterpaar 2 x draaien en weer de randslag in. Hoek afmaken volgens tekening. Haak na de hoek het looppaar in op punt F.
Paren innemen volgens tekening, naar boven wegleggen en later afknopen. Let erop dat je zoveel mogelijk de tulegrond diagonaal blijft afwerken!
Bij punt G beide loopparen uit de bandjes 1 x draaien, dubbele netslag, speld, het laatste paar uit de tulegrond innemen, dubbele netslag, 2 x draaien, beide paren weer de buitenrand in met twee linnenslagen. Aan de rechterkant een randslag, rechterpaar 1 x draaien, linnenslag, speld, beide paren naar boven leggen en 2 x draaien.
Maak de hoek af volgens tekening en knoop de paren aan elkaar af.