Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGENEr is een nieuw project van de LOKK 
"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA

Kant Instuif
1 april 2023

Kringbesturendag
11 maart 2023
aanvang: 10.30 uur

Algemene Ledenvergadering 
29 april 2023
aanvang: 10.30 uur

Kantmarkt

LOKK-jubileum 2023
2,3 en 4 november
2023

Alle LOKK-evenementen zijn in De Twee Marken,
Trompplein 5,
Maarn

VEEL BEKEKEN
Image­
Print deze pagina

TulpDownload het patroon in PDF formaat

Gebruikte garens: Madeira no. 40 en Madeira Metallic no. 40 (glad garen). De patronen kunnen naar wens vergroot worden.
Alle onderdeeltjes moeten goed verstevigd worden en u kunt ze vervolgens op plexiglas of een andere ondergrond bevestigen.

Middenstukje tulp
Hang open om de speld bij punt A (in de pricking) 13 paren met Madeira Rayon. Verder voor het looppaar één klos met Rayon en één klos met Metallic. Metallic is dan de lopende draad. Hang aan beide zijden een randpaar met op elke klos vier draadjes Metallic.
In de tekening staan niet de 13 paren getekend, maar die hangen er natuurlijk wel.
Dit stukje tulp wordt geklost in netslagen.
Leg net voor het smalste stukje geleidelijk paren uit het werk. Zorg dat er vier paren plus loper en randparen overblijven en klos in linnenslagen tot onderaan het steeltje. Knoop hier de paren af.

Zijblaadjes tulp
Opzet als op tekening hiernaast, alleen nu met één randpaar met vier draadjes Metallic aan de buitenkant en vier staande paren met Rayon, loper met Metallic. Klos in linnenslagen; net voor de aanhechting twee paren eruit leggen.

Blad tulp
Hang weer 6 paren Rayon en voor de loper één klos met Metallic en één klos met Rayon om de topspeld - zorg dat de Metallic de lopende draad is. Aan beide zijden weer een randpaar met vier draadjes Metallic. Klos in netslagen.
Hang op beide punten O (in de pricking) midden in het werk drie nieuwe paren open om een speld. Klos door in netslagen, haal na een paar toeren de speld eruit en trek de draden voorzichtig aan. Laat de paren zo lang mogelijk in het werk. Bij * (in de pricking) overgaan in linnenslagen met vier staande paren, loper en randparen. Zorg dat de randparen zo strak mogelijk worden aangetrokken: zo ontstaat een mooie buitenlijn.