Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGEN


Er is een nieuw project van de LOKK 

"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA


De Algemene Ledenvergadering, is verplaatst naar
25 september 2021
We willen de ALV  in combinatie met de ledencontactdag op deze zaterdag aangrijpen om te vieren dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. 

5 en 6 november 2021
KantmarktImage
meer info >>>>

VEEL BEKEKEN
Image­
Print deze pagina

Tasje in Brugs bloemwerk

Image

Download dit patroon in PDF formaat

Materiaal:
8 paar klossen met 1 draad splijtgaren.

Uitwerking:
Klos het bloempje met de 8 paren in halve slag (netslag) met langs de buitenrand hele slag (linnenslag) en waar drie streepjes bij elkaar komen, zeuren. Klos de bloem, haak aan de opzetspelden aan en hecht af.
Zet het bandje op aan de onderkant en klos eerst rond het bloempje en bevestig het met valse vlechten aan elkaar. Klos het bandje verder buiten langs, haak aan de opzetspelden aan en hecht af.
Nu vanaf het binnenste bandje een vlecht naar het bloempje maken en terug, onderweg verbinden met de blaadjes. Deze blaadjes begin je met een vlechtje vanaf het bloempje naar de binnenband, haak aan, vormslag, verbind met de andere vlecht, klein stukje vlecht, verbinding met de vlecht, vormslag, haak aan (aan binnenkant bandje), klein vlechtje naar bloempje, haak aan en hecht af.
Voor de buitenste rij vormslagen onderaan een vlecht aanhaken, de blaadjes apart aanhaken en over laten steken met een verbinding met de al aangehaakte vlecht. Aan de overkant aanhaken en afhechten of meenemen naar het volgende punt. Verderop gaat de vlecht afwisselend over in vormslagen en stukjes vlecht die steeds aangehaakt worden aan weerskanten aan de bandjes. Aan de andere onderkant weer blaadjes inhaken, over laten steken en blaadjes/vlecht aanhaken en afhechten. Naai het kant op een tasje en zet de beugel aan.