Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGENEr is een nieuw project van de LOKK 
"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA


Leden contactdag
24 september 2022

Kantmarkt
4 & 5 november 2022

LOKK-jubileum 2023
2,3 en 4 november
2023

Alle LOKK-evenementen zijn in De Twee Marken,
Trompplein 5,
Maarn

VEEL BEKEKEN
Image­
Print deze pagina

Tasje in Brugs bloemwerk

Image

Download dit patroon in PDF formaat

Materiaal:
8 paar klossen met 1 draad splijtgaren.

Uitwerking:
Klos het bloempje met de 8 paren in halve slag (netslag) met langs de buitenrand hele slag (linnenslag) en waar drie streepjes bij elkaar komen, zeuren. Klos de bloem, haak aan de opzetspelden aan en hecht af.
Zet het bandje op aan de onderkant en klos eerst rond het bloempje en bevestig het met valse vlechten aan elkaar. Klos het bandje verder buiten langs, haak aan de opzetspelden aan en hecht af.
Nu vanaf het binnenste bandje een vlecht naar het bloempje maken en terug, onderweg verbinden met de blaadjes. Deze blaadjes begin je met een vlechtje vanaf het bloempje naar de binnenband, haak aan, vormslag, verbind met de andere vlecht, klein stukje vlecht, verbinding met de vlecht, vormslag, haak aan (aan binnenkant bandje), klein vlechtje naar bloempje, haak aan en hecht af.
Voor de buitenste rij vormslagen onderaan een vlecht aanhaken, de blaadjes apart aanhaken en over laten steken met een verbinding met de al aangehaakte vlecht. Aan de overkant aanhaken en afhechten of meenemen naar het volgende punt. Verderop gaat de vlecht afwisselend over in vormslagen en stukjes vlecht die steeds aangehaakt worden aan weerskanten aan de bandjes. Aan de andere onderkant weer blaadjes inhaken, over laten steken en blaadjes/vlecht aanhaken en afhechten. Naai het kant op een tasje en zet de beugel aan.