Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGEN



Er is een nieuw project van de LOKK 
"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA

Kant Instuif
1 april 2023

Kringbesturendag
11 maart 2023
aanvang: 10.30 uur

Algemene Ledenvergadering 
29 april 2023
aanvang: 10.30 uur

Kantmarkt

LOKK-jubileum 2023
2,3 en 4 november
2023

Alle LOKK-evenementen zijn in De Twee Marken,
Trompplein 5,
Maarn

VEEL BEKEKEN
Image­
Print deze pagina

Strik



Download het patroon in PDF formaat

Dit patroon wordt geklost met 80/2. Verdere benodigdheden: 22 paar klossen voor het brede lint, 11 paar klossen voor het smalle lint, satijnlint 0,3 cm en satijnlint 1,4 cm breed.
Deze strik in torchon kan op verschillende manieren gebruikt worden: b.v. als tafelversiering of om een kandelaar. De strik heeft openingen waardoor een satijnlint geregen kan worden. Pas de kleuren aan voor de gelegenheid: geel voor Pasen, rood of groen voor Kerst, wit of pastel bij een trouwfeest en dergelijke.
Voor een mooie strik is minimaal 50 cm kant nodig. Rijg door de openingen van zowel de smalle als de brede kant satijnlint. Leg beide kantlinten in strikvorm op elkaar. Eventueel kan er voor een extra mooie strik nog een smal lint tussen gelegd worden. Knoop met het brede lint, dat dubbel zo lang is als het gekloste lint, de strik aan de achterzijde vast. Trek de striklussen en de slippen mooi in vorm.

Hang midden bovenaan met behulp van de koesteek 10 paren op. Draai het kussen en klos de linnenslag bovenrand. Hang steeds weer extra paren in met behulp van de koesteek.
Klos het werk zoals hiernaast aangegeven - denk aan de extra draaiing in het gaatje voor het satijnband.
Hang de paren wederom op met behulp van de koesteek en werk zoals hiernaast op de tekening aangegeven.