Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGEN

Nieuw: de LOKK kringen hebben een eigen blog!!

De pagina Kinderen is vernieuwd!

AGENDA

2019

Geef u nu op voor de LedenContactDag

21 september 2019Kantmarkt
29 en 30 november


2020

Textiel Festival Leiden
13 t/m 16 mei 2020
meer info >>>>

VEEL BEKEKEN
Image­
Print deze pagina

Bruine quirl


Image
Download patroon in PDF formaat


Materiaal:
Styropor bal Ø 6 cm
7 paar metaaldraad, ongeveer 0,12 tot 0,2 mm doorsnede

Het is handig om het patroon af te drukken op zwaar papier (b.v. 160-grams), zodat er geen karton onder hoeft. Plak blauw kleeffolie over het patroon (eventueel met karton) en knip het nauwkeurig uit.
Leg de styropor bal in een uitsparing in een (blokken)kussen zoals op onderstaande afbeelding te zien is en zet eventueel vast met wiggen of blokjes.

Image­ Image­

Image­ De grijze lijn in de in de draadtekening en de pricking markeert de opening waardoor de styropor verwijderd wordt als de bal klaar is.

Er wordt in hele slag (dubbele netslag) gewerkt met rechte randslag (speld na 4) links.

Links van de grijze lijn op de pricking worden 3 paar met 3,5 m. per klos om de eerste speld gehangen en 4 paar met 2 m. per klos om de tweede speld. Werk met de 2 linkse paren een korte vlecht naar links en plaats de speld tussen de twee paren in. Maak met het overgebleven paar aan de rechterkant enkele draaiingen en maak de randslag. Rechts wordt het gedraaide looppaar steeds om de speld gelegd.
Image­ De kettingsteek wordt met ­4 paar klosjes gewerkt Er worden telkens 2 klosjes samengenomen (zie tekening hiernaast en hierboven). De grijze stippellijn op de pricking geeft de loop van de kettingsteek aan. Normaal legt men bij de kettingsteek de draden afwisselend onder en boven het looppaar, maar op deze manier blijft de kettingsteek vrij beweeglijk. Om de kettingsteek in het midden van het bandje te houden, komen de middelste draden altijd tussen de draden van het looppaar.
Image­ Het doorvoeren van de draden naar het volgende segment staat in de draadtekening hiernaast. Vanaf hier wordt het looppaar telkens aan de rand van het vorige segment gehaakt.