Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGEN


Er is een nieuw project van de LOKK 

"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA


De Algemene Ledenvergadering, is verplaatst naar
25 september 2021
We willen de ALV  in combinatie met de ledencontactdag op deze zaterdag aangrijpen om te vieren dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. 

5 en 6 november 2021
KantmarktImage
meer info >>>>

VEEL BEKEKEN
Image­
Print deze pagina

PaasmobileDownload het patroon in PDF formaat

De Paasmobile wordt geklost in Idria techniek. Deze kantsoort komt oorspronkelijk uit Noord-Italië en wordt gevormd door smalle en bredere bandjes. Langs de brede bandjes aan de buitenkant van het werk ziet men vaak een vlecht meegeklost. Deze vlecht wordt vaak in een andere kleur geklost. De bandjes worden verbonden met valse vlechten. De smalle bandjes worden geklost met 5 of 6 paar klossen. Als het bandje breder wordt hangen we 2 paar bij, niet tegelijk. Ook de vlecht komt er nu bij. De brede bandjes bestaan dus nu uit 7 paar + 2 paar voor de vlecht. Als er aan beide kanten een vlecht komt, dan nog 2 paar erbij.

Werkvolgorde:
Eerst wordt het bloemetje geklost. Daarna het smalle vermicellibandje beginnen, dit gaat vanzelf over in het bredere bandje. De staart, de kam en de snavel worden in netslag geklost. De vulling bestaat uit vlechten. Voor het oog kan een linnenslagblokje of margrietengrond geklost worden.
Bij A en B de kuikentjes onderaan de kip bevestigen met gehaakte koordjes (ca. 6 cm). Aan de bovenkant van de kip bij C een koordje van ca. 15 cm.