Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGEN


Er is een nieuw project van de LOKK 

"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA


De Algemene Ledenvergadering, is verplaatst naar
25 september 2021
We willen de ALV  in combinatie met de ledencontactdag op deze zaterdag aangrijpen om te vieren dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. 

5 en 6 november 2021
KantmarktImage
meer info >>>>

VEEL BEKEKEN
Image­
Print deze pagina

KonijntjeDownload het patroon in PDF formaat

Deze keer hebben we ervoor gekozen een gratis patroon te plaatsen dat speciaal voor kinderen is ontworpen.
Het konijntje is geklost met 7 paar DMC 80 en een paar contourdraad. Het bandje is gewerkt in linnenslag met in het midden een steelsteek. Aan de zijkanten is een dubbele netslag geklost.

Begin aan de linkerzijde van het oor. Hang aan de rechterkant 2 paren om de speld, dan 2 spelden met elk één paar, vervolgens een speld waaraan de contourdraad wordt opgehangen en daarna nog 3 spelden met elk één paar. Begin aan de rechterkant met een dubbele netslag, daarna twee linnenslagen, met de contourdraden een steelsteek, twee linnenslagen, draai het lopende paar, een dubbele netslag en zet de speld.

Het bandje kan hierna in één keer geklost worden. Hecht af aan het gewerkte deel.

Variaties in het bandje kunnen zijn in plaats van een steelsteek een kettingsteek, een randslag aan de zijkanten (denk aan een extra paar) of alle staande paren in linnenslag klossen.

Het konijntje kan op een lapje stof of op papier geplakt worden met een kraaltje als oogje of er kan een vulling in gewerkt worden (b.v. een vetergatslag).