Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGENEr is een nieuw project van de LOKK 
"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA

Kant Instuif
1 april 2023

Kringbesturendag
11 maart 2023
aanvang: 10.30 uur

Algemene Ledenvergadering 
29 april 2023
aanvang: 10.30 uur

Kantmarkt

LOKK-jubileum 2023
2,3 en 4 november
2023

Alle LOKK-evenementen zijn in De Twee Marken,
Trompplein 5,
Maarn

VEEL BEKEKEN
Image­
Print deze pagina

Kerstster in RosalineDownload het patroon in PDF formaat

Dit patroon in Rosaline kant wordt geklost met 14 klossen Egyptisch katoen 120/2. Alleen voor de vulling hebt u meer klosjes nodig.

Rosaline kant wordt in delen geklost en men gaat van het ene naar het andere motief met de draden in bundels gedraaid. Men begint de opzet in het midden met het bolleke. De opzet voor het bolleke gaat met behulp van een bevestigingsspeld. Werk het bolleke met een randslag aangezien er veel aanhechtingspunten zijn. Nadat het bolleke gewerkt is, worden de gebundelde draden naar het dichtstbijzijnde boontje geleid. Klos hierna het eerste boontje en bundel de draden naar het volgende boontje.

Als de 6 boontjes zijn geklost worden de klossen weer gebundeld en naar het dichtstbijzijnde roosje met 5 blaadjes gebracht. Start het roosje in het midden met het bolleke en ga vervolgens verder met de bloemblaadjes. Als het eerste roosje geklost is worden de paren weer gebundeld naar het linnenslag bandje. Klos dit bandje met 7 paren met een randslag aan beide zijden. Vervolgens het volgende roosje enzovoorts tot u weer bij het eerste roosje bent aangekomen. Dan worden de blaadjes aan het linnenslag bandje geklost op dezelfde manier als de bloemblaadjes.

Bundel hierna de draden weer naar de roosjes op de punten van de ster. Klos het eerste roosje met geknoopte picots aan de buitenrand en breng de bundel over om het kopke te kunnen klossen. Denk hierbij ook weer aan de picots aan de buitenrand!

Hierna kan de vulling worden geklost in kruisen, 3 x draaien, speld, kruisen en 3 x draaien. Hierna kunnen de vlechtjes en bollekes in het hart van de kerstster worden geklost.

Voor een extra mooi resultaat kunt u op plaatsen waar veel aangehaakt moet worden een randslag werken (zie foto, aan de binnenzijden van de kopkes).