Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGENEr is een nieuw project van de LOKK 
"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA

Kant Instuif
1 april 2023

Kringbesturendag
11 maart 2023
aanvang: 10.30 uur

Algemene Ledenvergadering 
29 april 2023
aanvang: 10.30 uur

Kantmarkt

LOKK-jubileum 2023
2,3 en 4 november
2023

Alle LOKK-evenementen zijn in De Twee Marken,
Trompplein 5,
Maarn

VEEL BEKEKEN
Image­
Print deze pagina

Dolfijn
Download hier het patroon in PDF formaat

Er wordt opgezet met 6 paar bij de bovenkaak.
Klos aan de zijkanten een randslag. Werk in linnenslag en meerder tot u 9 paar hebt (zie tekening hiernaast). Met deze paren werkt u naar de bocht.
In de bocht mindert u paren door het looppaar te laten liggen en het laatst gewerkte hangende paar als looppaar te nemen. Na de bocht worden deze paren weer ingenomen. Waar de band breder wordt, meerderen tot 14 paar zoals hierboven aangegeven.
Na een stukje linnenslag beginnen met de eerste versiering in de band als hiernaast aangegeven. Stop vóór de rugvin en ga weer over in linnenslag.
De rugvin, staart en buikvin worden gewerkt zoals op de tekening hiernaast aangegeven. Na de laatste randslag aan de binnenkant blijft het looppaar hangen en wordt, net zoals bij de bovenkaak, steeds het laatste hangende paar als looppaar gebruikt. Alleen de punt van de vinnen is anders: scherp of rond gewerkt.
Ga na de rugvin verder met een stukje linnenslag. Werk in de bocht verkorte toeren waar nodig is en daarna weer dezelfde bandversiering als vóór de rugvin. Werk zo verder naar de staart en werk deze zoals voor de rugvin aangegeven. Let op de aanhaakpunten voor het tweede deel van de staart.
Na de staart klost u waar nodig weer verkorte toeren en een stukje linnenslag. Vervolgens begint u met de versiering zoals hiernaast aangegeven.
Werk de vin en het laatste stukje sierband naar de onderkaak. Leg paren uit tot er weer 9 over zijn. Maak de kaak en hecht af aan de bovenkaak.
U kunt de dolfijn een vulling geven van brusselse grond of een andere grond naar keuze. In de grond kunt u een aantal moesjes plaatsen.