Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGEN


Er is een nieuw project van de LOKK 

"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA


De Algemene Ledenvergadering, is verplaatst naar
25 september 2021
We willen de ALV  in combinatie met de ledencontactdag op deze zaterdag aangrijpen om te vieren dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. 

5 en 6 november 2021
KantmarktImage
meer info >>>>

VEEL BEKEKEN
Image­
Print deze pagina

ChrysantwerkDownload het patroon in PDF formaat

Dit patroon in Chrysantwerk wordt geklost met katoenen garen 70/2. Het aantal klossen varieert tussen 6 en 8 paren.

Begin met de ring onderaan in linnenslag met 6 paren. De bloembladen worden in 2 gedeelten geklost: begonnen wordt met de binnenzijde van het bloemblad. Bij Chrysantwerk is het gebruikelijk om zoveel mogelijk klossen door middel van vlechtjes van een afgewerkt deel over te brengen naar een volgend stuk.
Haak daartoe 7 paren aan en klos dit gedeelte in linnenslag, met dien verstande dat aan de kant waar straks het tweede gedeelte van het bloemblad wordt aangehaakt een rechte randslag komt (speld na 4 draden). Klos de krulbewerking op de bloemwerkmanier en na de volledige krulbewerking kan begonnen worden met de doorsneden spinnen. In dit gedeelte wordt ingehaakt aan elke speld van het 1e deel, d.w.z. over de zelfkant om een nerfje te krijgen.
Het grondwerk (vlechtjes met picots) wordt zoveel mogelijk meegewerkt tijdens het klossen, dit om overbodig inhangen en uitknopen van klossen tegen te gaan.