Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGENEr is een nieuw project van de LOKK 
"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA

Kant Instuif
1 april 2023

Kringbesturendag
11 maart 2023
aanvang: 10.30 uur

Algemene Ledenvergadering 
29 april 2023
aanvang: 10.30 uur

Kantmarkt

LOKK-jubileum 2023
2,3 en 4 november
2023

Alle LOKK-evenementen zijn in De Twee Marken,
Trompplein 5,
Maarn

VEEL BEKEKEN

BLOG


4 juni

Image
Zaterdag 26 mei was de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de LOKK. Vanwege het jubileum in Deventer, viel de ALV dit jaar wat later. Ondanks dit waren er nog ruim 80 leden aanwezig.
Tijdens het huishoudelijke gedeelte werd ook de nieuwe wet op de privacy behandeld.
De nieuwe verordening is 25 mei ingegaan en heeft voor de vereniging wel gevolgen. We moeten nog zorgvuldiger omgaan met de gegevens van onze leden, al deden we dat toch al. Op bijgaande foto kunt u zien wat dit voor ons betekent. We mogen geen foto meer plaatsen waar leden opstaan zonder toestemming van al die mensen die op die foto staan. Worden we hier blij van? ik dacht het niet, dus volgende evenement, de ledencontactdag in september, maken we weer gewoon foto’s. wel zal ik dan in het algemeen vragen of iedereen akkoord gaat.
Na het huishoudelijk gedeelte was er een workshop, gegeven door Ephrem Muskee. Ze had een klein kantwerkje wat op een bedankje kon worden gemaakt.

Liesbeth


27 april


Image
Image


Image
Image

Lang hebben we ernaartoe geleefd en wat was het een feest! Het bestuur was al maandag morgen vroeg aan het werk. Drie dagen duurde het om alles op te bouwen en dat onder de klanken van een orgelstemmer op het grote orgel.

Ik kan u verzekeren, dat was een extra handicap. Alles wat er bedacht was konden we realiseren, behalve hetgeen wat wij niet zelf in de hand hadden en dat waren onze buitenlandse gasten uit St Petersburg. Zij zouden komen met mooie kanten jurken van de Higher School of Folk arts, maar helaas, ze kwamen niet. Niet getreurd, we hadden genoeg te laten zien. Het mooie boek als geschenk aan alle leden.

Het ledenproject met de pronkrollen, de kringen presentatie, de Stichting Cultureel erfgoed LOKK, de Lokkertjes, de groep van Els Goor met de mooie sieraden, de groep Quadraad, de handelaren; genoeg om een hele poos rond te dolen.

En op weg naar de trein nog de kantroute in de etalages. Dit geheel kan niet worden gedaan zonder de hulp en inzet van de vele leden en vrijwilligers.

Het afbreken was iets sneller gedaan dan het opbouwen. De pronkrollen zitten weer in de juiste dozen en kunnen afgehaald worden op de Algemene Leden vergadering. Dan zullen we ook de winnende kring bekend maken en de trekking verrichten van de loterij. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Liesbeth van Loo