Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGENEr is een nieuw project van de LOKK 
"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA

Kant Instuif
1 april 2023

Kringbesturendag
11 maart 2023
aanvang: 10.30 uur

Algemene Ledenvergadering 
29 april 2023
aanvang: 10.30 uur

Kantmarkt

LOKK-jubileum 2023
2,3 en 4 november
2023

Alle LOKK-evenementen zijn in De Twee Marken,
Trompplein 5,
Maarn

VEEL BEKEKEN

BLOGMaandag 7 maartImage
Image


Image
Image

Super leuke dag gehad in de Sprookjeshof in Zuidlaren. Een jaarlijks terugkerend evenement dat door Cosy Corners wordt georganiseerd.
Vandaag was het onderwerp: een waaier in ’s Gravenmoerse kant. De patronen waren ontworpen door Janke Nieboer. Voor degene die een waaier wel wat veel werk vonden waren er ook patroontjes voor paaseieren van kant en een brede strook om op een tas te zetten.
Fijn, dat toch weer 100 dames hier op af waren gekomen. En op deze dag wordt er, naast het uitwerken van het mooie patroon, gezellig met elkaar gekletst. Daarvoor heet het ook ontmoetingsdag.
We kijken nu al uit naar de aankondiging voor het volgend jaar.

Liesbeth van Loo

Vrijdag 12 februari


Image
Image
Image

Zwolle, dit weekend een handwerkstad. In de IJssel hallen wordt de jaarlijkse handwerkmarkt gehouden. Het is er gezellig druk en vel kramen met de mooiste hebbedingen op handwerk gebied. Garens, knopen patronen, stoffen, teveel om op te noemen.
De LOKK staat er ook met een stand en op het kantplein worden demonstraties gegeven. U kunt tot zondag 14 februari 16.00 uur terecht.

Liesbeth van Loo

Donderdag 4 februariImage
Image
Image


Image
Image

Vandaag vond de jaarlijkse kringbesturendag plaats in de Twee Marken te Maarn.
Ongeveer 40 kringen waren vertegenwoordigd. Hettie de Vries gaf, met behulp van een kleine presentatie op het scherm, de stand van zaken weer wat betreft de Kantopleiding. Enkele dames zijn al met de modules bezig.
Hierna liet Anneke Doorenspleet (activiteiten) door middel van een PowerPoint presentatie zien wat er al bedacht is voor het 40 jarig jubileum. De kringen werden opgeroepen weer mee te werken door middel van een kringen presentatie in de kerk tijdens de jubileum viering. Elke (aanwezige ) kring kreeg een card met usb stick mee waarop deze PP staat. De kringen die niet vertegenwoordigd waren kunnen deze stick ophalen op de ALV in april.
Lidwien Roording verzorgde de workshop. Met koperdraad werd een feestelijk kantwerkje gemaakt. Enkele stukjes waren al klaar aan het einde van de dag.
Na de lunch vertelde Yvonne Krijgsman over het “schatkoffertje” van het Kantsalet, dat momenteel bij de stichting logeert.
In het koffertje twee dikke mappen met een schat aan kant juweeltjes.

Liesbeth van Loo