Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGENEr is een nieuw project van de LOKK 
"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA

Kant Instuif
1 april 2023

Kringbesturendag
11 maart 2023
aanvang: 10.30 uur

Algemene Ledenvergadering 
29 april 2023
aanvang: 10.30 uur

Kantmarkt

LOKK-jubileum 2023
2,3 en 4 november
2023

Alle LOKK-evenementen zijn in De Twee Marken,
Trompplein 5,
Maarn

VEEL BEKEKEN

BLOG


1 december


Deze week ligt het decembernummer van de Kantbrief bij u in de bus. Zoals u kunt lezen, is dit mijn laatste Kantbrief geweest. Ik heb met veel enthousiasme aan de Kantbrieven gewerkt. Door het redactiewerk heb ik ook kennisgemaakt met veel leden van de vereniging. Leden die me gewoon iets vertelden, maar ook leden die me verhalen, foto’s en patronen stuurden. Ik wil al deze mensen heel hartelijk bedanken. Dankzij u kan de Kantbrief zo’n gevarieerd tijdschrift zijn.
Ik wens u een fijne decembermaand.

Hartelijke groeten, Anneke de Jong

25 november 2015


Image
Image
Image

Vandaag werden de eerste stappen gezet voor het jubileum in 2018. Deze beste beentjes zijn al vast voorgezet. De kerk is prachtig gerestaureerd en helemaal gereed om ons te ontvangen. Nu nog leeg, straks gezellig bevolkt door vele liefhebbers van kant. Het is gecontroleerd: de deur kan open! Op de Kringbesturendag in februari volgt meer informatie.

Ineke Kamphorst

13 en 14 november 2015Image
Image
Image


Image
Image
Image


Afgelopen vrijdag en zaterdag was er weer de jaarlijkse kantmarkt in Maarn.
Al ver voor de zaal open ging kwamen de bezoekers. Benieuwd naar wat er nieuw is dit jaar, garens, boeken enz. Sommigen liepen met hele boodschappenlijstjes. Lekker snuffelen bij de lokkertjes naar dat ene boek wat je nog net mist. Welke cursussen komen dit jaar, hoe gaat de kantopleiding er nu uitzien enz. . Voor vragen en opmerkingen kon men terecht bij de info stand waar bestuursleden hun best deden om deze vragen te beantwoorden.
Vooral de demonstratie “ontwerpen met de computer” trok veel belangstelling.
Fijn om al die kantvriendinnen weer te ontmoeten en gezellig bij te kletsen, want daar doe je het toch ook voor. En tussendoor even een lekker kopje koffie en samen de “schatten” bekijken die aangeschaft waren.
Bedankt, alle mensen die dit jaar de kantmarkt weer mogelijk hebben gemaakt, vrijwilligers, het team van De Twee Marken en de handelaren.
We hopen volgend jaar jullie weer te ontmoeten.

Liesbeth van Loo


3 november 2015


Image
Image

Image
Image


In Marum werd vandaag de Kantontmoetingsdag gehouden. Het thema was ‘Hartjes met de Ganse Princesse’. De dag werd verzorgd door Bep Vianen. Zij had verschillende hartvormige patroontjes ontworpen. De meeste met een Ganse Princesse. Deze patroontjes waren door verschillende mensen uitgewerkt. Onder andere door Wemmie en Albertje. Zij waren deze dag ook aanwezig om, waar nodig, te helpen.

Na de opening volgde een uitleg van Bep. De patroontjes waren al uitgedeeld. Iedereen kon dan ook snel beginnen. Voor de koffie en de thee werd gezorgd. Tussen de middag kregen we een goed verzorgde lunch. Als men even geen zin had in klossen, kon er ‘gewinkeld’ worden. Cosy Corners organiseerde deze dag en allerlei klosbenodigdheden konden hier meteen aangeschaft worden.

Verder werd deze dag natuurlijk gebruikt om bij te praten. En om elkaars werk te bewonderen. Want het is heel leuk om te zien dat iedereen zo’n patroontje toch weer heel anders uitwerkt.
Al met al een heel geslaagde dag. Mijn hartje is bijna klaar! En er komen er vast nog meer.
Jessica en Bep bedankt!

Anneke de Jong

8 t/m 10 oktober 2015


Image

In Rijswijk is weer de jaarlijkse handwerkbeurs gehouden. Het was minder druk dan andere jaren, maar de gezelligheid heeft hier niet onder geleden.
Op de foto is de rijk ingerichte LOKK-stand te zien. Diverse bestuursleden hebben deze dagen onze vereniging kunnen promoten.

Ineke Kamphorst

Zaterdag 10 oktober 2015

Image­ Image­ Image­

Vandaag was ik gastvrouw bij de workshop “Hanger” in Drachten.
Ephrem Muskee had een viertal (plus 1 bonus) patronen uitgewerkt. Met verschillende soorten (metallic) garens kon men een patroontje klossen.
Dit past in de hanger die deze dag bij Ephrem te koop was. Het was een reuze gezellige dag en aan het eind van de dag waren er al kantjes klaar.
Deze workshop wordt nog gegeven in Maarn (24 oktober) en in Voorschoten (21 november). U kunt zich nog opgeven voor deze twee plaatsen door hier te klikken

Liesbeth van Loo


Vrijdag 9 oktober 2015


Image­ Image­ Image­

Vanmorgen werd de 2-daagse tentoonstelling ‘Met kant het jaar door’ van kantkring ‘de Slagen’ feestelijk geopend door erelid Jo van Doornick. Met het terugklossen van een linnenslag was de opening een feit.
In de grote zaal van de Buddinge Hof is veel te zien. Het gaat om kloswerk van de kring over een periode van 35 jaar. De kring komt een keer per maand bij elkaar en meestal wordt dan een patroon uitgedeeld dat de leden die avond kunnen maken. Veel is nu op de tentoonstelling terug te zien. Ook is er veel kant te zien dat de leden in de loop der jaren voor zichzelf geklost hebben. Kortom, het is een zeer gevarieerde tentoonstelling, waar menig kantklosster van zal genieten.

Anneke de Jong


Vrijdag 9 oktober 2015


Image­ Image­ Image­

Vandaag de tentoonstelling bezocht van de Slagen in Ruinerwold ter gelegenheid van hun 35 jarig bestaan.
Een zaal vol prachtige werkstukken, mooi ruim opgesteld. Werkelijk een felicitatie waard.
Herkenbare stukken, maar ook eigen ontwerpen; veel inspiratie opgedaan.

Liesbeth van Loo