Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGENEr is een nieuw project van de LOKK 
"Zeg het met bloemen" 

Evenementen

Cursussen

AGENDA

Kant Instuif
1 april 2023

Kringbesturendag
11 maart 2023
aanvang: 10.30 uur

Algemene Ledenvergadering 
29 april 2023
aanvang: 10.30 uur

Kantmarkt

LOKK-jubileum 2023
2,3 en 4 november
2023

Alle LOKK-evenementen zijn in De Twee Marken,
Trompplein 5,
Maarn

VEEL BEKEKEN

BLOGZondag 28 september 2015Image­ Image­ Image­
Image­ Image­ Image­

Ledencontactdag

Afgelopen zaterdag werd de Ledencontactdag in Maarn gehouden. Er was een grote opkomst, er waren zeker 100 klossters. Behalve de klossters waren er natuurlijk ook de Stichting Cultureel Erfgoed met kanten en de LOKK-ertjes. Verder was er een stand van de Commissie Nieuwe Kantopleiding. Hier kon men terecht met vragen over de opleiding die ontwikkeld wordt. In de andere zaal waren de handelaren.
Het kantklosgedeelte werd verzorgd door Lia Baumeister. Samen met haar dochter Hetty had ze een paar tasjes ontworpen. Van de tasjes konden patronen gekocht worden. Ook waren er een aantal stofpakketjes met patroon en een extra kantpatroon.
’s Morgens waren er een paar korte lezingen. Rina Zijp vertelde over het verblijf in Suriname van haar en haar man Axel. Ze waren daar afgelopen winter geweest en hadden geholpen op de sociale werkplaats van de Stichting Unu Pikin. We kregen bij het verhaal veel foto’s te zien. Daarna hield Yvonne Krijgsman een korte presentatie over de schenking die de Stichting Cultureel Erfgoed heeft ontvangen van de zusters in Oosterhout. U heeft hierover al kunnen lezen in de Kantbrief, maar Yvonne liet ook foto’s zien van het klooster en foto’s van kanten die bij de schenking hoorden. Die kanten konden ook bekeken worden op de tafels van de Stichting vooraan in de zaal.
De catering van De Twee Marken wilde graag dat er vroeg geluncht zou worden. Er was namelijk nog een grote groep aanwezig deze dag. Daarom gaf Lia Baumeister alvast uitleg bij de patronen die ze had meegenomen voor deze dag.
Na de lunch waren al veel dames begonnen met klossen. Lia hield een kleine presentatie over Schneeberg-kant. De rest van de middag werd besteed aan bijpraten, inkopen en klossen.

Anneke de Jong


Zondag 13 september 2015Image­ Image­
Image­ Image­

In het weekend van Open Monumentendag, met het thema “Kunst en Ambacht” kon men op zondagmiddag, bij hoge uitzondering, ook de Onze Lieve Vrouwe Abdij in Oosterhout bezoeken.

De zusters hebben in het verleden via hun ‘restauratieatelier’ veel attributen uit de textiele sector verzameld, waaronder ook veel kant. Onlangs heeft men besloten dit op te ruimen. Kantkring “Het Molenwiekje” bracht de zusters in contact met de Stichting Cultureel Erfgoed. Na zorgvuldige bestudering en veel overleg wordt besloten welke kanten geschonken werden aan de SCE. (Zie ook Kantbrief2015-3.)

Naast al het tentoongestelde kant was er ook voldoende gelegenheid om demonstraties van naald- en kloskant te bekijken. Belangstelling bij jong en ouder.

Ineke Kamphorst


Zondag 16 augustus 2015


Image­ Image­

Ik ben zondag naar Brugge geweest, naar de Kantdagen.
Iedereen had erg zijn best gedaan, en het was mede door het mooie weer, erg gezellig.
Er zaten heel wat mensen te klossen.
De rode jurk en kousen zijn van Kantschool Artofil, de spiraal van Kantklosclub Klavertje vier.

Agnes Persoon