Landelijke Organisatie Kant Kunst
LOKK
AANKONDIGINGEN

Nieuw: de LOKK kringen hebben een eigen blog!!

De pagina Kinderen is vernieuwd!

AGENDA

23 september Ledencontactdag

10/11 november
Kantmarkt

VEEL BEKEKEN

Kantje van de maand

Image

In 2018 bestaat de LOKK 40 jaar. Dit zijn dus nog 40 maanden. Nu is het de bedoeling dat leden en ook niet leden meeleven en werken naar ons jubileum. Iedereen kan en mag meedoen.

Hoe de kantjes eruit gaan zien, houden we als verrassing, maar het is de bedoeling dat ook kantklossters die nog niet veel ervaring hebben, mee kunnen doen.
De kantjes kunnen geklost worden met linnen 80/2, Venne 34/2 of DMC 80. Dit wordt ook bij het patroon gezet. Het aantal paren en de opzet worden aangegeven.
De kantjes kunnen uitgevoerd worden in wit of ecru linnen, maar ook in kleur. En u mag ook rustig andere slagen gebruiken dan in het voorbeeld te zien zijn.

De kantjes komen op een lap, een pronkrol. Op de Kantmarkt heeft u al een paar voorbeelden kunnen zien van wat mogelijk is. Bovenaan deze pagina staat ook een voorbeeld. Deze lap moet ongeveer 2.10 m lang worden. Als er dan 4 cm boven en onder voor de afwerking wordt gehouden en 1 cm tussen de kantjes, moet deze lengte genoeg zijn. De breedte is een beetje afhankelijk van de lengte van uw kantje. Alle kantjes moeten wel even lang worden, zodat de op- en afzet verborgen kan worden onder de rand langs de zijkant. De patronen voor de kantjes is 25 cm. Korter of langer mag, maar dan moet u daar rekening mee houden met de breedte van uw stof.
Aan de bovenkant van de lap moet u zoom hebben waar u een stok door kunt steken voor het ophangen.

Als u uw pronkrol of andere vorm van de kantjes wilt tentoonstellen op ons jubileum in Deventer, kunt u zich hier opgeven. Later hoort u hoe en wanneer de stukken kunnen worden ingeleverd.